PETITIE voor Bewonersplatform Merelbeke-centrum

Groen ijvert voor oprichting Bewonersplatform Merelbeke-centrum.

 

Merelbeke heeft al een mooie traditie van bewonersplatforms. In alle deelgemeenten en in de wijken Flora en Kwenenbos werden al bewonersplatforms opgericht. Er rest nog één grote witte vlek en dat is Merelbeke-centrum. Groen dringt er al jaren op aan bij de gemeente om ook werk te maken van de oprichting van een bewonersplatform voor de inwoners van het centrum van onze gemeente.

Als dit kan in alle deelgemeenten en de belangrijke wijken,
waarom dan niet in Merelbeke-centrum?

Marijke Pruyt, Groen gemeenteraadlsid).

Een Bewonersplatform wil op een duurzame manier burgers mee betrekken bij het beleid van de gemeente. Dit gebeurt in het begin met een heel uitgebreide bevraging. Voor Groen is dat een belangrijke manier om inwoners te betrekken bij het beleid. Daarom pleit Groen Merelbeke al jaren voor de oprichting van een bewonersplatform in het centrum van Merelbeke waar meer dan 4.000 gezinnen wonen.

Het is duidelijk dat het gemeentebestuur dit nooit van plan is geweest.
Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar”

Groen-fractieleider Stefaan Van Hecke

Ook in het centrum, waar meer dan een derde van de Merelbekenaars woont, is er nood aan een structureel overleg met de inwoners. Daarom heeft Groen Merelbeke zelf het initiatief genomen om de inwoners van het centrum te bevragen via een enquête die polst naar de ervaringen op het vlak van mobiliteit, participatie, wonen en leefbaarheid. De meer dan 8.000 inwoners van het centrum kregen de afgelopen dagen een enquêteformulier van Groen in hun bus en kunnen ook een petitie ondertekenen.

 

Het enquêteformulier en de petitie kan u ingevuld inleveren tijdens de jaarmarkt van Merelbeke op 12 september op de stand van Groen of bij onze mandatarissen.

TEKEN HIER ONZE PETITIE

 

LIKE en DEEL ook ons Facebookbericht.

 

Contact:

Marijke Pruyt, gemeenteraadslid, GSM 0478 44 74 24, marijke.pruyt@gmail.com

Stefaan Van Hecke, gemeenteraadslid, fractieleider, GSM 0486 67 83 53, Stefaan.VanHecke@groen.be

Tags: 

Bijlagen: 

Datum agenda: 

vrijdag, september 8, 2017