Groen Merelbeke maakt eerste kandidaten bekend voor gemeenteraadsverkiezingen

Groen Merelbeke heeft een eerste deel van haar lijst vastgelegd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De partij combineert ervaring en expertise met een flinke dosis vernieuwing en verjonging. In de top 9 staan er 2 twintigers, 2 dertigers, 3 veertigers, 1 vijftiger en 1 zestiger.

 

Groen maakte eerder bekend dat fractieleider en Kamerlid Stefaan Van Hecke (45) de lijst trekt. Hij is de groene kandidaat-burgemeester voor Merelbeke. Ook alle andere huidige mandatarissen zijn opnieuw kandidaat en zijn klaar om een stevig Groen resultaat neer te zetten.

 

Gemeenteraadsleden Isabel Thys (39) en Frank Monsecour (51) zullen de lijst duwen. Ze willen met hun heel uitgebreide ervaring een stevige duw geven aan de lijst en tegelijkertijd ruimte maken, bovenaan de lijst, voor vernieuwing. Ex-gemeenteraadslid Lieve Parmentier (66) vervolledigt het ervaren lijstduwerstrio.

 

De Merelbeekse kopvrouw op plaats 2 is niemand minder dan gemeenteraadslid Marijke Pruyt (57). Ze is al 12 jaar gemeenteraadslid en staat te popelen om er nog eens zes jaar tegenaan te gaan.

 

Op plaats 3 vinden we meteen een nieuwkomer met Pieter Verstraete (35). Pieter is architect en adviseur bij de Milieuadvieswinkel in Gent en is ondertussen al ruim 3,5 jaar voorzitter van Groen Merelbeke. Pieter ziet in het klimaatdebat een belangrijke rol weggelegd voor onze ruimtelijke ordening.

 

Gerda De Backer uit Melsen (49) staat op plaats 4. Als pedagogisch begeleider in het onderwijs kent ze de onderwijsuitdagingen en armoedeproblematiek als geen ander. Ze zetelt sinds een jaar voor Groen in de OCMW-raad. Daar weegt ze op het sociaal beleid van onze gemeente, samen met haar ervaren collega Luc Taildeman (60), die ondertussen 12 jaar zetelt in de OCMW-raad voor Groen. Luc staat dan ook letterlijk en figuurlijk pal achter haar op plaats 5.

 

Op plaats 6 staat opnieuw een nieuwkomer, Veerle Duportail (42). Veerle is mobiliteitsexperte en zeer actief in het Bottelaars verenigingsleven. Ze was er o.a. leiding en groepsleiding van Chiro Klimop Bottelare en was tot vorig jaar voorzitster van de wereldwinkel van Bottelare.

 

Groen kiest ook voor een stevige verjonging. Plaatsen 7 tot en met 9 worden ingenomen door sterke en beloftevolle jongeren. Lorin Mignolet (32) op plaats 7 zal samen met raadslid Anne Mertens (28) (op plaats 8) ervoor zorgen dat jongeren opnieuw een sterke rol spelen in de Groen-campagne. Lorin is bioloog en was eerder al heel actief binnen Jong Groen, zowel lokaal als nationaal. Ze krijgen op plaats 9 het gezelschap van nieuwkomer en huidig Jong Groen-voorzitter Mathias Dubois (25). Mathias is opvoeder in een jeugdinstelling en was jarenlang actief in de jeugdbeweging in Bottelare.

 

 

Nog eens het overzicht:

1. Stefaan Van Hecke

2. Marijke Pruyt

3. Pieter Verstraete

4. Gerda De Backer

5. Luc Taildeman

6. Veerle Duportail

7. Lorin Mignolet

8. Anne Mertens

9. Mathias Dubois

(...)
25. Lieve Parmentier

26. Frank Monsecour

27. Isabel Thys

Tags: 

Datum agenda: 

maandag, april 16, 2018